ЛАКТОБАЦИЛІН

лактобацилі́н (від лакто... й бацила) 1. Суміш різних культур молочнокислих бактерій. Запропонований вітчизняним біологом І. І. Мечниковим для закваски молока як засіб боротьби з гнильними процесами в кишечнику. 2. Дієтичне кисле молоко, виготовлене за допомогою цієї закваски. Інша назва – іогурт.

Смотреть больше слов в «Словнику іншомовних слів Мельничука»

ЛАКТОГЛОБУЛІНИ →← ЛАКТОАЛЬБУМІНИ

Смотреть что такое ЛАКТОБАЦИЛІН в других словарях:

ЛАКТОБАЦИЛІН

ЛАКТОБАЦИЛІ́Н, у, ч., спец.Суміш різних культур молочнокислих бактерій (грибків) для закваски молока як засіб боротьби з гнильними процесами в кишечник... смотреть

ЛАКТОБАЦИЛІН

лактобацилін; ч. (лакто... й бацила) 1. Суміш різних культур молочнокислих бактерій. Запропонований біологом І. І. Мечниковим для закваски молока як засіб боротьби з гнильними процесами в кишечнику. 2. Дієтичне кисле молоко, виготовлене за допомогою цієї закваски. Інша назва - іогурт.... смотреть

ЛАКТОБАЦИЛІН

-у, ч., спец. Грибок, яким окислюють молоко, надаючи йому лікувальних якостей, а також кисле молоко, виготовлене способом такої закваски.

ЛАКТОБАЦИЛІН

-у, ч. , спец. Грибок, яким окислюють молоко, надаючи йому лікувальних якостей, а також кисле молоко, виготовлене способом такої закваски.

ЛАКТОБАЦИЛІН

лактобацилі́н іменник чоловічого роду

ЛАКТОБАЦИЛІН -У

імен. чол. роду

T: 112