ЕРСТЕД

ерсте́д одиниця напруженості магнітного поля в СГС системі одиниць; дорівнює напруженості магнітного поля в точці на віддалі 2 см від нескінченно довгого прямолінійного провідника, по якому тече електричний струм у 10 а. Від прізвища датського фізика Г.-К. Ерстеда.

Смотреть больше слов в «Словнику іншомовних слів Мельничука»

ЕРУДИТ →← ЕРОТОМАНІЯ

Смотреть что такое ЕРСТЕД в других словарях:

ЕРСТЕД

эрстед - oersted - Oersted, Oe - одиниця напруженості магнітного поля в СГС системі одиниць; дорівнює напруженості магнітного поля в точці на віддалі 2см від нескінченно довгого прямолінійного провідника, по якому тече струм у 10 а. Від прізвища датського фізика Г.-К. Ерстеда.... смотреть

ЕРСТЕД

-а, ч., фіз. Одиниця напруженості магнітного поля в системі одиниці СГС; 1 E дорівнює 79,58 А/м у Міжнародній системі одиниць (СІ).

ЕРСТЕД

Ерстед одиниця напруженості магнітного поля в СГС системі одиниць; дорівнює напруженості магнітного поля в точці на віддалі 2 см від нескінченно довгого прямолінійного провідника, по якому тече електричний струм у 10 а. Від прізвища датського фізика Г.-К. Ерстеда.... смотреть

ЕРСТЕД

ЕРСТЕ́Д, а, ч., фіз.Одиниця напруженості магнітного поля, що дорівнює 79,58 ампера на метр.

ЕРСТЕД

Rzeczownik ерстед m ersted m

ЕРСТЕД

імен. чол. родугеол., фіз.эрстед

ЕРСТЕД

[erstecl]ч.ersted фіз.

ЕРСТЕД

-а, ч. , фіз. Одиниця напруженості магнітного поля в системі одиниці СГС; 1 E дорівнює 79,58 А/м у Міжнародній системі одиниць (СІ).

ЕРСТЕД

Е́рстед прізвище * Жіночі прізвища цього типу як в однині, так і в множині не змінюються.

ЕРСТЕД

ерсте́д іменник чоловічого роду

ЕРСТЕД

физ. эрстед

ЕРСТЕД

физ. эрстед

ЕРСТЕД

ерстед, -а

T: 85