ФАЦІЯ

фа́ція (від лат. facies – лице, образ) 1. Гірська порода, що утворилась протягом обмеженого часу на території з однаковими умовами; комплекс умов утворення осадочної породи. 2. Найпростіший природний територіальний комплекс з однаковим складом поверхневих гірських порід і характером природних умов.

Смотреть больше слов в «Словнику іншомовних слів Мельничука»

ФАЦЕТ →← ФАХВЕРК

Смотреть что такое ФАЦІЯ в других словарях:

ФАЦІЯ

ФА́ЦІЯ, ї, ж., геол.Шар осадової гірської породи, що має однаковий склад, фізико-хімічні властивості та однакову викопну фауну й флору.Під сучасною фац... смотреть

ФАЦІЯ

фація; ж. (лат., лице, образ) 1. Гірська порода, що утворилась протягом обмеженого часу на території з однаковими умовами; комплекс умов утворення осадочної породи. 2. Найпростіший природний територіальний комплекс з однаковим складом поверхневих гірських порід і характером природних умов.... смотреть

ФАЦІЯ

-ї, ж., геол. Шар осадової гірської породи, що має однаковий склад, фізико-хімічні властивості та однакову викопну фауну й флору.

ФАЦІЯ

[facja]ж.facja бот.

ФАЦІЯ

-ї, ж. , геол. Шар осадової гірської породи, що має однаковий склад, фізико-хімічні властивості та однакову викопну фауну й флору.

ФАЦІЯ

імен. жін. родуфация

ФАЦІЯ

фа́ція іменник жіночого роду

T: 86