РАНТЬЄ

рантьє́ (франц. rentier) паразитичний прошарок капіталістичного суспільства, що не бере участі у виробництві, а живе за рахунок доходів від цінних паперів, на проценти від капіталів, які передають у позичку.

Смотреть больше слов в «Словнику іншомовних слів Мельничука»

РАНЧЕРО →← РАНЖИРУВАННЯ

Смотреть что такое РАНТЬЄ в других словарях:

РАНТЬЄ

РАНТЬЄ́, невідм., ч.Особа, що живе за рахунок доходів від цінних паперів (акцій, облігацій), на проценти від капіталів, які передає в позичку.Од лоба р... смотреть

РАНТЬЄ

невідм., ч. Особа, що живе за рахунок доходів від цінних паперів (акцій, облігацій), на проценти від капіталів, що їх передає в позичку.

РАНТЬЄ

невідм. , ч. Особа, що живе за рахунок доходів від цінних паперів (акцій, облігацій), на проценти від капіталів, що їх передає в позичку.

РАНТЬЄ

[rant'je]ч.rentier

РАНТЬЄ

рос. рантье особа (соціальна група людей), основним джерелом доходу якої є проценти від наданих у позичку грошей або від придбаних цінних паперів.

РАНТЬЄ

рантьє; ч. (фр.) особа, що живе за рахунок доходів від цінних паперів (акцій, облігацій) на проценти від капіталів, які передає в позичку.

РАНТЬЄ

Рантьє́ (фр.), не відм. (ч. р.)

РАНТЬЄ

(англ. rentier)   власник цінних паперів, який отримує від них відсотки і забезпечує свій життєвий рівень за рахунок цих доходів.

РАНТЬЄ

імен. незмін.

РАНТЬЄ

Особа, що живе за рахунок відсотків від цінних паперів, якими вона володіє, чи банківських вкладів.

РАНТЬЄ

особа, що живе за рахунок відсотків від цінних паперів, якими вона володіє, чи банківських вкладів.

РАНТЬЄ

невідм.rentier

РАНТЬЄ

рантьє́ іменник чоловічого роду, істота

РАНТЬЄ

нескл. сущ.; м. рантье

T: 105