ПАРІС

парі́с (грец. Πάρυς) 1. У давньогрецькій міфології троянський царевич, якого нібито кинули батьки і вигодувала ведмедиця. Виділявся силою і вродою. За допомогою Афродіти П. викрав дружину спартанського царя Олену, що стало приводом для троянської війни. 2. Переносно – вродливий, зніжений молодик-спокусник.

Смотреть больше слов в «Словнику іншомовних слів Мельничука»

ПАРІЯ →← ПАРІЄТАЛЬНИЙ

Смотреть что такое ПАРІС в других словарях:

ПАРІС

ПАРІ́С, а, ч.1. У давньогрецькій міфології – син царя Трої Пріама.Паріс підніс золоте яблуко з написом “Найвродливішій” Афродиті, котра присудила йому ... смотреть

ПАРІС

(гр.) 1. У давньогрецькій міфології троянський царевич, якого нібито кинули батьки і вигодувала ведмедиця. Виділявся силою і вродою. За допомогою Афродіти Паріс викрав дружину спартанського царя Олену, що стало приводом для троянської війни. 2. перен. Вродливий, зніжений молодик-спокусник.... смотреть

ПАРІС

-а, ч. 1) У давньогрецькій міфології – троянський царевич, який виділявся силою і вродою. 2) перен. Вродливий, зніжений молодик-спокусник.

ПАРІС

-а, ч. 1》 У давньогрецькій міфології – троянський царевич, який виділявся силою і вродою.2》 перен. Вродливий, зніжений молодик-спокусник.

ПАРІС

Парі́с, -са, -сові (гр. ім’я)

ПАРІС

па́ріс іменник чоловічого роду

T: 148