ПІРАМІДАЛЬНИЙ

піраміда́льний той, що має форму піраміди (1); ¤ п. куб (тетрагексаедр) – двадцятичотиригранник, що являє собою куб (гексаедр), на кожну грань якого насаджено чотиригранну піраміду; ¤ п. октаедр (тригонтриоктаедр) – двадцятичотиригранник, що являє собою октаедр, на кожну грань якого насаджено тригранну піраміду.

Смотреть больше слов в «Словнику іншомовних слів Мельничука»

ПІРАМІДОН →← ПІРАМІДА

Смотреть что такое ПІРАМІДАЛЬНИЙ в других словарях:

ПІРАМІДАЛЬНИЙ

ПІРАМІДА́ЛЬНИЙ, а, е.Який звужується догори, нагадуючи за формою піраміду (у 1, 2 знач.).Верхні частини будівлі відзначаються уступчастим розташуванням... смотреть

ПІРАМІДАЛЬНИЙ

пірамідальний той, що має форму піраміди; П. куб (тетрагексаедр) двадцятичотиригранник, що являє собою куб (гексаедр), на кожну грань якого насаджено чотиригранну піраміду; П. октаедр (тригонтриоктаедр) двадцятичотиригранник, що являє собою октаедр, на кожну грань якого насаджено тригранну піраміду.... смотреть

ПІРАМІДАЛЬНИЙ

-а, -е. Який звужується догори, нагадуючи формою піраміду (у 1, 2 знач.). || Який має крону, що формою нагадує піраміду (про рослину).

ПІРАМІДАЛЬНИЙ

[piramidaFnyj]прикм.piramidalny

ПІРАМІДАЛЬНИЙ

-а, -е.Який звужується догори, нагадуючи формою піраміду (у 1, 2 знач. ).|| Який має крону, що формою нагадує піраміду (про рослину).

ПІРАМІДАЛЬНИЙ

ад'єктивпирамидальный

ПІРАМІДАЛЬНИЙ

piramidalny, w kształcie piramidy пірамідальна тополя topola piramidalna

ПІРАМІДАЛЬНИЙ

Pyramidal, pyramid-shaped

ПІРАМІДАЛЬНИЙ

Піраміда́льний, -на, -не

ПІРАМІДАЛЬНИЙ

піраміда́льний прикметник

ПІРАМІДАЛЬНИЙ

пирамидальный

ПІРАМІДАЛЬНИЙ РУПОР

пирамидальный рупор

T: 159