НЕСЕСЕР

несесе́р (франц. necessaire, букв. – потрібний, необхідний) 1. Дорожній футляр з речами туалету. 2. Скринька з приладдям для шиття.

Смотреть больше слов в «Словнику іншомовних слів Мельничука»

НЕТТО →← НЕРПА

Смотреть что такое НЕСЕСЕР в других словарях:

НЕСЕСЕР

НЕСЕСЕ́Р, а, ч.Шкатулка, футляр з речами для туалету, шиття і т. ін.Збоку на носі він вгледів прищик, дістав з несесера кольдкрему, помазав й припудрив... смотреть

НЕСЕСЕР

Несесеръ — готовальня, разнаго рода приборъ — рабочій, дорожный, бритвенный. Ср. (У А. Н. Греча) — его чернильница, письменныя принадлежности, головна... смотреть

НЕСЕСЕР

Несе́се́р. Скринька з необхідними для подорожі предметами туалету, іншими предметами для певного роду занять. Несесери з накритєм до стола, пуделка на капелюхи мужескі і дамскі, піхви на парасолі, ремінці до клунків, пледи і плахти на пледи і шуби (Б., 1899, рекл.)// пол. neseser - несесер; порівн. несесер, фр. - спеціяльний ящичок, скринька для зберігання ріжних речей туалети, шитва тощо (СЧС, 277).... смотреть

НЕСЕСЕР

-а, ч. 1) Шкатулка, футляр із речами для туалету, шиття і т. ін. || Дорожній футляр з речами туалету. 2) Скринька з речами для рукоділля.

НЕСЕСЕР

-а, ч. 1》 Шкатулка, футляр із речами для туалету, шиття і т. ін.|| Дорожній футляр з речами туалету.2》 Скринька з речами для рукоділля.

НЕСЕСЕР

НЕСЕСЕР несесера, м. (фр. necessaire - букв. необходимый). Коробка с мелкими туалетными принадлежностями. Дорожный несесер. Несесер для маникюра.

НЕСЕСЕР

[neseser]ч.neseser

НЕСЕСЕР

імен. чол. родунесессер

НЕСЕСЕР

несесер; ч. (фр., букв. - потрібний, необхідний) 1. Дорожній футляр з речами туалету. 2. Скринька з приладдям для шиття.

НЕСЕСЕР

НЕСЕСЕР м. франц. снарядник, готовальня, для разной потребы.

НЕСЕСЕР

Несесе́р, -ра; -се́ри, -рів

НЕСЕСЕР

Dressing-case, toilet-case

НЕСЕСЕР

несесе́р іменник чоловічого роду

НЕСЕСЕР

lat. necessairнесессер

НЕСЕСЕР

Потребниця

НЕСЕСЕР

несесер, -а

НЕСЕСЕР

Несессер

НЕСЕСЕР

несессер

T: 138